Clients will be hard to ignore red jellyfish with tofu, copra and herbs in the ancient streets of Hanoi.
Red jelly is a familiar dish in Hanoi, originating from the waters of Hai Phong and is sold from the end of January to the fifth lunar month. Early in the day after the festival has red jelly to eat. This year, the Hanoi people get together to eat jellyfish from early February (lunar calendar).![]() |
Red jellyfish for two people is priced at 60,000 VND. Guests can order ice tea for refreshment after eating for 5,000 dong a cup. Picture: Huong Chi. |
The jellyfish has a sweet taste, so it should have the sweet taste of coconut, the taste of the baked beans, the fragrance of the leaves and the marjoram and the lemongrass sauce mixed with lemon juice.
A famous dish in the spring - fall in Hanoi, red jellyfish picky eaters. People are fascinated with the taste of jellyfish and the food but also people who first see the red jellyfish whose heart is difficult to dare to try, or eat and then see the tasteless. Those who love this dish also have different types of food, or eat red jelly with enough tofu, fresh coconut, herbs and shrimp sauce, or just call the red jelly with herbs, shrimp sauce is enough to satisfy the taste.
![]() |
Copper plum, grilled lentils, red jelly and a few leaves of herbs make a shrimp sauce is the way of Hanoi. Image: Huong Chi. |
In Hanoi, where red jellyfish are sold mainly in small streets, or in the market. You can try this dish in the area of O Quan Chuong, at 70 Hang Chieu (9h30 - 18h), in the street of Dong Xuan Market or Thanh Ha Lane (12h - 18h), or jellyfish on Tang street Thanh, many people like to eat at 16B Road (14h - 19h). Red jellyfish for a person eating from 30,000. Visitors to the red jellyfish selling pavement often do not have a place to send the car or send in the distance, if afraid of street food can call the package owner brought back.Sứa đỏ - món ngon chỉ có dịp ở Hà Nội
Thực hiếu khách sẽ không bỏ qua món ăn với đậu phụ, cùi dừa và rau thơm ở phố cổ Hà Nội.
Sứa đỏ là món ăn quen thuộc ở Hà Nội, xuất xứ từ biển Hải Phòng và được bán từ cuối tháng 1 đến tháng 5 âm lịch. Năm nào sớm hơn sau Tết đã có sứa đỏ để ăn. Year now, people in Hanoi russian russian come eat with the beginning 2 (âm lịch).![]() |
Suất sứa dành cho hai người ăn với giá 60.000 đồng. Khách có thể gọi thêm trà đá để giải khát sau khi ăn với giá 5.000 đồng một cốc. Ảnh: Hương Chi. |
Sứa có vị nên cần phải có vịt dừa, vị trí của đậu nướng, mùi thơm của lá và các điểm kinh nghiệm cùng với tôm chanh được đánh dấu đến sủi bọt.
Là món ăn nổi tiếng vào những tháng đầu mùa xuân - hạ ở Hà Nội, sứa đỏ lại ăn kén người. Người ta miêu tả cái sứa và những món ăn kèm theo nhưng cũng có người nhìn sứa đỏ mà yếu tim, khó ăn thử, hoặc ăn lại xem vô dụng. Những ai thích món ăn này cũng có kiểu ăn kiểu khác nhau, hoặc ăn kèm với đậu phụ, dừa tươi, rau thơm và mắm tôm, hoặc chỉ cần gọi cá sứa với rau thơm, tôm mắm là đủ thỏa mãn vị trí.
![]() |
Gói cùi dừa, đậu nướng, sứa đỏ và vài miếng rau thơm làm một và chấm mắm tôm là cách ăn của người Hà Nội. Ảnh: Hương Chi. |
Comments
Post a Comment